Danieli 7:25

25 Ai do të shqiptojë fjalë kundër Shumë të Lartit, do të përndjekë shenjtorët e Shumë të Lartit me qëllim që t’i shfarosë dhe do të mendojë të ndryshojë kohërat dhe ligjin; shenjtorët do të bien në duart e tij për një farë kohe, disa kohë dhe për gjysmën e një kohe.
And
he
shall
speak
StrongsID:
h4449
Language:
Aramaic
Lemma:
מְלַל
Transliteration:
mᵉlal
Pronounciation:
mel-al'
Part of Speech:
Verb
Strongs Glossary:
(Aramaic) corresponding to מָלַל; to speak; say, speak(-ing).
great
words
StrongsID:
h4406
Language:
Aramaic
Lemma:
מִלָּה
Transliteration:
millâh
Pronounciation:
mil-law'
Part of Speech:
Noun Feminine
Strongs Glossary:
(Aramaic) corresponding to מִלָּה; a word, command, discourse, or subject; commandment, matter, thing. word.
against
StrongsID:
h6655
Language:
Aramaic
Lemma:
צַד
Transliteration:
tsad
Pronounciation:
tsad
Part of Speech:
Noun Masculine
Strongs Glossary:
(Aramaic) corresponding to צַד; used adverbially (with preposition) at or upon the side of; against, concerning.
the
most
High
StrongsID:
h5943
Language:
Aramaic
Lemma:
עִלַּי
Transliteration:
ʻillay
Pronounciation:
il-lah'-ee
Part of Speech:
Adjective
Strongs Glossary:
(Aramaic) corresponding to עִלִּי; supreme (i.e. God); (most) high.
and
shall
wear
out
StrongsID:
h1080
Language:
Aramaic
Lemma:
בְּלָא
Transliteration:
bᵉlâʼ
Pronounciation:
bel-aw'
Part of Speech:
Verb
Strongs Glossary:
(Aramaic) corresponding to בָּלָה (but used only in a mental sense); to afflict; wear out.
the
saints
StrongsID:
h6922
Language:
Aramaic
Lemma:
קַדִּישׁ
Transliteration:
qaddîysh
Pronounciation:
kad-deesh'
Part of Speech:
Adjective
Strongs Glossary:
(Aramaic) corresponding to קָדוֹשׁ.; {sacred (ceremonially or morally); (as noun) God (by eminence), an angel, a saint, a sanctuary}; holy (One), saint.
of
the
most
High
StrongsID:
h5946
Language:
Aramaic
Lemma:
עֶלְיוֹן
Transliteration:
ʻelyôwn
Pronounciation:
el-yone'
Part of Speech:
Adjective
Strongs Glossary:
(Aramaic) corresponding to עֶלְיוֹן; the Supreme; Most high.
and
think
StrongsID:
h5452
Language:
Aramaic
Lemma:
סְבַר
Transliteration:
çᵉbar
Pronounciation:
seb-ar'
Part of Speech:
Verb
Strongs Glossary:
(Aramaic) a primitive root; to bear in mind, i.e. hope; think.
to
change
StrongsID:
h8133
Language:
Aramaic
Lemma:
שְׁנָא
Transliteration:
shᵉnâʼ
Pronounciation:
shen-aw'
Part of Speech:
Verb
Strongs Glossary:
(Aramaic) corresponding to שָׁנָא; {to alter}; alter, change, (be) diverse.
times
StrongsID:
h2166
Language:
Aramaic
Lemma:
זְמָן
Transliteration:
zᵉmân
Pronounciation:
zem-awn'
Part of Speech:
Noun Masculine
Strongs Glossary:
(Aramaic) from זְמָן; the same as זְמָן; {an appointed occasion}; season, time.
and
laws
StrongsID:
h1882
Language:
Aramaic
Lemma:
דָּת
Transliteration:
dâth
Pronounciation:
dawth
Part of Speech:
Noun Feminine
Strongs Glossary:
(Aramaic) corresponding to דָּת; {a royal edict or statute}; decree, law.
and
they
shall
be
given
StrongsID:
h3052
Language:
Aramaic
Lemma:
יְהַב
Transliteration:
yᵉhab
Pronounciation:
yeh-hab'
Part of Speech:
Verb
Strongs Glossary:
(Aramaic) corresponding to יָהַב; {to give (whether literal or figurative); generally, to put; imperatively (reflexive) come}; deliver, give, lay, [phrase] prolong, pay, yield.
into
his
hand
StrongsID:
h3028
Language:
Aramaic
Lemma:
יַד
Transliteration:
yad
Pronounciation:
yad
Part of Speech:
Noun Feminine
Strongs Glossary:
(Aramaic) corresponding to יָד; {a hand (the open one (indicating power, means, direction, etc.)}; hand, power.
until
StrongsID:
h5705
Language:
Aramaic
Lemma:
עַד
Transliteration:
ʻad
Pronounciation:
ad
Part of Speech:
Preposition And Conjunction
Strongs Glossary:
(Aramaic) corresponding to עַד; {as far (or long, or much) as, whether of space (even unto) or time (during, while, until) or degree (equally with)}; [idiom] and, at, for, (hither-) to, on till, (un-) to, until, within.
a
time
StrongsID:
h5732
Language:
Aramaic
Lemma:
עִדָּן
Transliteration:
ʻiddân
Pronounciation:
id-dawn'
Part of Speech:
Noun Masculine
Strongs Glossary:
(Aramaic) from a root corresponding to that of עֵד; a set time; technically, a year; time.
and
times
StrongsID:
h5732
Language:
Aramaic
Lemma:
עִדָּן
Transliteration:
ʻiddân
Pronounciation:
id-dawn'
Part of Speech:
Noun Masculine
Strongs Glossary:
(Aramaic) from a root corresponding to that of עֵד; a set time; technically, a year; time.
and
the
dividing
StrongsID:
h6387
Language:
Aramaic
Lemma:
פְּלַג
Transliteration:
pᵉlag
Pronounciation:
pel-ag'
Part of Speech:
Noun Masculine
Strongs Glossary:
(Aramaic) from פְּלַג; a half; dividing.
of
time
StrongsID:
h5732
Language:
Aramaic
Lemma:
עִדָּן
Transliteration:
ʻiddân
Pronounciation:
id-dawn'
Part of Speech:
Noun Masculine
Strongs Glossary:
(Aramaic) from a root corresponding to that of עֵד; a set time; technically, a year; time.